Groene Rivier theater

 

Stichting IJsselhoeven maakt een theaterproductie over wat er gebeurde rondom de totstandkoming van Hoogwatergeul Veessen Wapenveld en hoe dat in het gebied is beleefd en ervaren.
 
De theateruitvoering draagt er aan bij de periode die gepaard ging met de voorbereiding van het immense project achter te laten. Groene Rivier biedt ook een nieuwe orientatie op het gebied  Bovendien levert de productie - en zeker de roman die bij gelegenheid van de Groene Rivier zal verschijnen, lering voor vergelijkbare projecten elders en in de toekomst. Want veiligheid blijft om nieuwe maatregelen vragen.
 
Het theaterstuk is geschreven op basis van gesprekken met bewoners en met de mensen die betrokken waren. Groene Rivier wordt professioneel begeleid door regisseuse Gerja Meima. Tekstschrijver Kees van der Zwaard en producer Mark van Dooren zijn verder ingeschakeld.
 
De uitvoerenden en de vrijwilligers zijn in het Hoogwatergeul gebied gerekruteerd want het is een stuk voor en door de bewoners. Aan het stuk dragen zo'n 30 acteurs en 40 figuranten en muzikanten bij. Achter de schermen is er een productiegroep (12 personen) en nog eens 25 medewerkers actief. Allen zijn op vrijwillige basis betrokken. Totaal verwachten we tenminste 1000 toeschouwers.
 
Groene Rivier speelt op locatie. Ontvangst is op de Loswal in Marle. De begin- en eindscene wordt gespeeld op de Loswal. Alle tweehonderd bezoekers worden daar ontvangen. Daarna worden ze in vier groepen verdeeld die in een willekeurige volgorde 4 andere locaties/scenes bezoeken. Die spelen in de Geul zelf, bij de Uitlaat en twee scenes op Bissemshofstede, een IJsselhoeve langs de dijk in Marle. Tenslotte dus de eindscene weer aan de Loswal. Het vervoer tussen de speelplekken gebeurt met (veilige) wagens achter trekkers.
 
De voorstellingen zijn op vrijdagavond 20 mei, zaterdagmiddag en zaterdagavond 21 mei, woensdagavond 25 mei en donderdagavond 26 mei. De avondvoorstellingen beginnen om 20.00 u, de middagvoorstelling om 14.30 uur. Inmiddels zijn alle kaartjes uitverkocht.

Meer informatie vindt u op de Facebookpagina van Groene Rivier

Geplaatst op 28 april 2016