Sapdag & meer 10 september Eefde

Stichting IJsselhoeven organiseert op zondag 10 september diverse activiteiten op boerderij ‘t Valcke. We vieren het 200 jarig bestaan van de boerderij, waarvan sommige gebinten al uit de 15de eeuw stammen! Zelfs het kippenhok heeft een monumentale status.

U kunt uw appels en peren laten persen door de sapmobiel. Voor het persen van fruit dient u zich vooraf aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar inekelenselink [at] hazewolde.nl en vermeld daarin uw naam, adres en telefoonnummer en het geschatte aantal kilo’s te verwerken (gave en rijpe) appels en peren. N.B. De minimum hoeveelheid fruit die verwerkt kan worden is 75 kilo. Niet aangemeld fruit kan helaas niet worden verwerkt.

Wat is er nog meer te doen op boerderij ‘t Valcke?

  • Op de deel vindt u kraampjes met ambachtelijke streekproducten zoals jam, walnotenolie en meel. Er zijn mooie, met de hand vervaardigde, rieten manden te koop. Ook is er een kraam met vaste planten.
  • Voor kinderen zijn er leuke doe-activiteiten.
  • Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur zijn er rondleidingen rondom de boerderij. In de boerenschuur worden korte theateracts opgevoerd.
  • Bovendien treden de Gorsselse boerendansers en leden van de harmonie op.

Het belooft weer een interessante en gezellige dag te worden voor jong en oud!

We zien u heel graag op 10 september.

Werkgroep SAPDAG & MEER

Zwaan Makkink, Wilma Makkink, Paul Zoerink, Gerrit ter Avest en Ineke Lenselink

 

 

Geplaatst op 21 augustus 2017