Sapdag op zaterdag 6 oktober op De Blankemate

Op zaterdag 6 oktober 2018 vindt op IJsselhoeve de Blankemate in Welsum/Nijbroek weer een sapdag plaats. Naast gelegenheid om eigen fruit te laten persen door de Welsumse sapmobiel is er zoals gebruikelijk ook een markt met allerlei informatie over het beheer van hoogstamboomgaarden en andere verwante zaken.

Op zaterdag 6 oktober van 10 tot 16 uur is oud en jong welkom op IJsselhoeve de Blankemate van de familie Hartmans in Welsum. Men kan ter plekke bekijken hoe de Welsumse Sapmobiel duizenden kilo’s appels en peren van oude fruitrassen tot heerlijk sap perst. Ook wordt er stroop gekookt van het ijsselfruit. U kunt op de markt jams, honing en andere bijenproducten en cider uit Welsum proeven en kopen. Ook is te zien hoe er walnootolie wordt geperst. Een taart bakwedstrijd completeert het geheel. Lever uw eigengebakken fruit- en/of notentaart met een omtrek van minimaal 23 cm in. Een deskundige jury zal de baksels beoordelen. Na de prijsuitreiking worden de taarten bij de koffie verkocht. Met de opbrengst wordt de organisatie gesteund. Kortom, genoeg te zien, te proeven en te koop op 6 oktober op De Blankemate.

Als u zelf appels of peren wilt laten persen, meldt u dan aan via http://www.welsumsesapmobiel.nl/oktober6.html

Boerderij de Blankemate is gelegen aan het einde van de Arkerstraat in Welsum en ook alleen maar bereikbaar via de Arkerstraat. Parkeren op de aangewezen plaatsen.

Zie de flyer in onderstaande bijlage.

Geplaatst op 21 september 2018