IJsselhoevenFestijn

Zaterdag 31 augustus 2019 organiseerden we het IJsselhoevenFestijn op de boerderij bij klooster Nieuw-Sion te Diepenveen. Het was een zonnige, warme dag met een gevarieerd en feestelijk  programma. Eerste aanleiding voor het festijn was de afsluiting van 3 projecten die Stichting IJsselhoeven had uitgevoerd in de periode 2017-2019:

Tijdens het centrale ochtendprogramma werden de resultaten van de projecten gepresenteerd, inclusief 3 prachtige boeken en een boeiende film.

Na de lunch vierden we het 15-jarig bestaan van Stichting IJsselhoeven door een terugblik op alle uitgevoerde aktiviteiten door het voltallige bestuur dat destijds bij de oprichting was betrokken. Vervolgens stonden we uitgebreid stil bij het afscheid van Wim Jansen die zich als historisch bouwkundige jarenlang onvermoeibaar heeft ingezet voor de stichting. Dit mondde uit in de ontvangst van een koninklijke onderscheiding! Klik hier voor een uitgebreider verslag.

Tussen de programma-onderdelen door was er een informatiemarkt met kraampjes, demonstraties, rondleidingen door het klooster, informatie over IesselCider. In de oude stal werd doorlopend de film-documentaire over riet vertoond.

De dag werd besloten door de premiere van het interactieve theaterstuk KRING LOPEN, over wat de problematiek van energietransitie, duurzaamheid en kringlooplandbouw allemaal teweegbrengt.

Hiernaast een aantal foto's die een impressie geven van de dag. Met dank aan Mieke de Vries en Mirjam ten Hove voor de fotografie. Onder als bijlage een uitgebreider fotoalbum (als pdf te bekijken of downloaden).

Mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers en financiele ondersteuning van Provincie Overijssel en Provincie Gelderland