Terugblik asbestdag en documentatie

We kunnen terugblikken op een zeer geslaagde asbest informatiedag op 10 maart te Wilp. Er waren ruimschoots meer aanmeldingen dan de museumboerderij kon bergen, dus we hebben helaas ook geinteresseerden moeten teleurstellen. Een prima opkomst dus met 100 bezoekers, 4 sprekers en 10 bedrijven met een informatiestandje. Max Schrevelius van werkgroep Rood van Stichting IJsselhoeven was dagvoorzitter en leidde het geheel in goede banen. Het programma was als volgt:

  • ontvangst / koffie
  • lezing 1: Martin Waning (gemeente Olst-Wijhe) over beleid, wetgeving, vergunningen etc.
  • lezing 2: Roy Bouwman (AB Oost) over praktische aspecten van asbestsanering
  • lunch / bedrijvenmarkt
  • lezing 3: Tom Temming (Het Oversticht) over bouwkundige aspecten van nieuwe dakbedekking
  • lezing 4: Anton Legeland (LNAGRO De Ondernemerij) over projektmatige aanpak, kosten, subsidies, zonnepanelen etc.
  • bedrijvenmarkt
  • afsluiting

Asbest is een actueel en belangrijk thema. Er is veel informatie verschaft, maar er zullen altijd vragen en onduidelijkheden resteren. Daarom hebben we voor ieder die zich verder wil verdiepen in het thema asbest, allerlei bijlagen toegevoegd aan dit verslag (zie linkjes onderaan). Ten eerste betreft het natuurlijk de op 10 maart gehouden presentaties. Dan een serie Praktijkbladen die we ontvingen via de gemeente Olst-Wijhe. En vervolgens een serie documenten die ons ter beschikking zijn gesteld door de Provincie Overijssel, oa veelgestelde vragen (FAQ), financieringsadviezen en stappenplannen. Klik op de linkjes om de documenten te lezen en bewaar ze desgewenst op uw eigen computer.

Bekijk ook het document met de deelnemers van de bedrijvenmarkt, klik op een logo om naar de betreffende website te gaan.

Als u verder overleg wilt met Stichting IJsselhoeven over asbestsanering, dan kunt u mailen met asbest [at] ijsselhoeven.nl

Van meerdere kanten hoorden we dat het een goede dag was geweest in een gezellige entourage. Nogmaals dank aan de deelnemende bedrijven, de sprekers en de provincies Gelderland en Overijssel voor hun financiele bijdrage! En alle bezoekers natuurlijk voor hun belangstelling en vragen.

Geplaatst op 26 maart 2018